Loading...

E-invoicing
PEPPOL

E-INVOICING

In een alsmaar meer gedigitaliseerde wereld kijkt Public-Sourcing steeds uit naar opportuniteiten om zaken sneller, veiliger en meer geautomatiseerd te laten verlopen. Het versturen, ontvangen en verwerken van elektronische documenten, waaronder ook facturen, vormt hier uiteraard geen uitzondering op.

Binnen Public-Sourcing zijn we daarom in juli 2021 gestart met het invoeren van e-invoicing via het PEPPOL-netwerk.

Omdat het gebruik van deze standaard makkelijk te implementeren is, geen echte nadelen heeft en ons in staat stelt onze facturatie veel efficiënter te laten verlopen, hebben we beslist om het gebruik van het PEPPOL-netwerk te verplichten voor onze leveranciers vanaf 1 april 2022.

WAT IS PEPPOL?

Eenvoudiger, veiliger en sneller factureren!

In 2008 heeft de Europese Commissie in samenwerking met het PEPPOL-consortium het PEPPOL (Pan-European Public Procurement On-Line) project opgestart. Deze standaard wordt momenteel door overheden in meer dan 40 landen, waaronder België, gebruikt en krijgt ook steeds vaker een verplichtend karakter. Ook voor B2B e-facturatie wordt Peppol steeds meer als standaard gebruikt.

Wil je meer weten over PEPPOL?

Onze Peppol expert binnen Public-Sourcing legt in onderstaande webinar de werking van Peppol uit:

HOE KAN JE PEPPOL GEBRUIKEN?

Via je bestaande facturatiesoftware

In meeste gevallen kan je in je facturatiesoftware de optie om via het PEPPOL-netwerk te factureren met een simpele klik instellen!
Eenvoudiger kan niet.

Heb je geen software of kan jouw software dit nog niet?

Geen probleem!
Onderstaande portalen zijn ons aangeraden door onze leveranciers.

We laten hen zichzelf even introduceren.
Elk van deze heeft een handleiding met welke stappen genomen moeten worden om een factuur via PEPPOL te versturen.

Public-Sourcing is op geen enkele wijze verbonden aan ZenFactuur, b2brouter of EenvoudigFactureren en ontvangt geen vergoeding voor het promoten van deze platformen.

We kunnen bij gevolg ook geen enkele verantwoordelijkheid dragen bij de werking van deze platformen.

b2brouter

b2brouter

Een eenvoudige en betaalbare oplossing voor het snel, veilig en wereldwijd verzenden en ontvangen van elektronische documenten naar openbare en particuliere netwerken. 

Of u nu zelfstandige bent of een multinational. We hebben een plan voor u en u kan er meteen mee aan de slag!

Zenfactuur

Zenfactuur

Zenfactuur vereenvoudigt het commerciële en financiële beheer van uw hele bedrijf: in enkele klikken maakt u mooie, professionele facturen en verzendt u deze per email of via het Peppol netwerk aan uw klanten. 

Ook koppelingen met uw boekhouding en bankrekening zijn voorzien.

SimplyBooks

SimplyBooks

SimplyBooks werd speciaal ontwikkelt voor de kleine onderneming. Met deze uitgebreide online facturatietool digitaliseert u uw administratie in een handomdraai.

Aangemaakte facturen kunnen rechtstreeks worden verzonden via e-mail, PEPPOL of met de post en kunnen daarna worden opgevolgd.


WILT U MEER WETEN?

Wilt u meer weten of heeft u problemen met het activeren van PEPPOL?